Yoga

Ved vårt senter i Hordaland tilbyr vi yoga, individuelt og i grupper.

Yoga har vist seg å være nyttig når en ønsker å etablere et sunnere forhold til egen kropp. Ved å utforske kroppen i et her og nå perspektiv uten forventninger eller sammenligning med andre, inviteres en til å bli kjent med naturlige kroppsfornemmelser.

Yoga har et helhetlig syn på mennesket og på helse, vi arbeider med både kropp og sinn via øvelsene. Vi kan utforske kroppen i lett bevegelse, men også legge til rette for hvile og restitusjon. Utøvelse av yoga kan for mange oppleves stressreduserende, stabiliserende og fremmer samtidig tilstedeværelse her og nå, noe som kan få fokuset bort fra negativt tankekjør. Yoga kan være et verktøy for selvhjelp for å bedre regulere tanker og følelser ved å ta kontakt med kroppen som den oppleves i øyeblikket. På sikt kan yoga bidra til en bedre kroppsholdning og en mer avspent kropp.

Individuell yoga

Ved individuelle yoga tar vi utgangspunkt i dine behov og ønsker. Vi møter deg der du er i din prosess, og den første avtalen er derfor først og fremst en samtale. Du kan komme jevnlig over en periode og hver avtale varer fra 45 – 60 minutter. Det individuelle yogatilbudet er gratis.

Yogatilbudet vil være tilgjengelig til følgende tider:

  • Onsdager kl. 10-18
  • Torsdager kl. 10-15:30

Yogaklasser

Våre yogaklasser går over 8 uker, og er en lukket gruppe. Klassene krever ingen forkunnskaper og vil foregå i et rolig til moderat tempo, du vil lære stående, sittende og liggende øvelser. Du får kontakt med pusten, og hjelp til å finne hvile og restitusjon vektlegges.

Timene holdes i lokalene til Yogarommet i Bergen.

Er du i tvil om dette passer for deg for eks ved skader eller sykdom, er du velkommen til en personlig samtale i forkant, eller på epost/telefon. Yogatimene kan kombineres med individuell yoga eller rådgivning hos ROS.

Tid: Onsdager fra kl. 17.45-19.00, 8/2, 15/2, 22/2, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3 og 5/4.
Sted: Yogarommet i Bergen, Strandgaten 10, 6. etg, rom 2.
Pris: 1000 kr, kun for medlemmer av ROS. Bli medlem her.

Alt yogautstyr inklusive matte kan lånes, men du er velkommen til å ta med din egen matte.
Påmelding: Bindende påmelding per epost til marianne@nettros.no

 

Marianne Målsnes leder temakveld om mediyoga hos ROS Rådgivning om spiseforstyrrelserYogatilbudet er ikke ment som erstatning for behandling eller rådgivning hos ROS, men et supplement. I en fase der en arbeider for å bli frisk, kan det for noen medvirke til raskere tilfriskning å arbeide både med kropp og hode. Ikke bare tanker, men også kropp kan stivne i mønstre.

Yogainstruktør er Marianne Målsnes. Marianne er yogaterapeut, instruktør i Oppmerksomt Nærvær (mindfulness) og er sykepleier. Marianne har utdanninger og erfaring fra en rekke yogaretninger med hovedtyngde på restorative, yin , medisinsk og mindful yoga.

Tilbudet er gratis for alle støttemedlemmer av ROS. Støttemedlemskap koster kr 100 per år.

For mer avtale eller mer info, kontakt Marianne på marianne@nettros.no eller telefon: 48958391 (onsdag 10-18, torsdag 10-15:30).